Benodigdheden:
- 300 gram ontdooide spinazie
- 130 gram volkoren, spelt- of boekweitmeel
- 200-250 ml halfvolle melk
- 1 ei (optioneel)
- Een snufje zout
- 1 el olie (om in te bakken)
- 250 gram volle kwark (of roomkaas)
- 150 gram zalm (plakjes).
Voedingswaarde per portie:
Energie: 633 kcal
Koolhydraten: 54,2 gram
Eiwitten: 43,6 gram
Vetten: 23 gram
Vezels: 3,7 gram
Zout: 2,9 gram
Bereidingswijze:
Meng in een kom de ontdooide spinazie met een meelsoort naar keuze, zout, 200 ml van de melk en het ei, tot een gladde massa. Als het beslag te dik is, voeg er dan nog eens 50 ml melk bij.
Giet het beslag in kleine porties in een verwarmde pan met olie en bak de pannenkoeken gedurende 2 minuten aan elke kant. Roer af en toe door de rest van het beslag in de kom, zodat het niet gaat plakken op de bodem.
Als de pannenkoeken klaar zijn, besmeer je één kant van elke pannenkoek met de kwarkkaas die je hebt gemengd met zout. Leg er vervolgens stukjes gerookte zalm op.
Rol de pannenkoeken op en ze zijn klaar om te worden geserveerd. De pannenkoeken smaken het lekkerst als ze nog warm zijn.
Smakelijk eten!
Comments